Om denne Blog:

"Hvis alting kun var bygget af vat og gode intentioner 

ville intet holde i blæsevejr"

*Mikkel Beha *

Dette er min personlige, og hudløse ærlige blog, der handler om at blive ramt af kroniske smerter, fra næsten den ene dag til den anden, at finde fodfæste i kaos af udredninger der ikke lige viser hvorfor og hvad, men mere hvad det ikke er , at skulle forklare sig og tvivles på og om at bevare viljen og lysten til at skabe sig selv et godt liv på trods af smerter....

I overskriften til min blog skriver jeg "forandrede livsvilkår" og hvad mener jeg med dette? Der er så meget der hører under den kategori. At blive skilt, gift, få børn, at flytte etc men at livet ændrer sig, om vi vil det eller ej, på den ene eller anden måde, er vel forandrede levevilkår.


Jeg har været igennem mange forandringer i mit liv, jeg har mistet fodfæste mange gange og hver gang har jeg bevist at jeg tackler det, nogle gange hurtigere end andre, men altid med et ansvar overfor mig selv men faktisk også en frygt for at miste. For hvis man igennem hele sit liv mest har følt sig elsket for det man kan og ikke for den man er.


Jeg var et sted i mit liv hvor jeg var positiv og fyldt med en vilje og lyst til at skabe mig et rigtig godt liv. .......Og så blev jeg syg....

Jeg arbejdede i starten af mit forløb hårdt på at blive rask, jeg opsøgte lægen og betalte derudover mange penge til "alternativ medicin" fordi jeg havde jo smerter. Jeg følte mig ensom, ikke ensom som i alene, men ensom i smerterne..


Men i hele forløbet har jeg forsøgt at bevare mig, bevare at jeg ikke vil ende i et mørk hul af skyld og skam, bevare at skabe mig et godt liv.


Jeg er nu diagnostiseret med kronisk hovedpine af spændningstypen og er stadig under udredning. Hovedpine er en usynlig lidelse, den kan ikke ses på en scanning og den kan ikke måles i en blodprøve. Så jeg ser egentlig sund og rask ud. Det med usynlig sygdom er en svær diagnose. Det handler i den grad om tillid. Der er ikke mange ting en kronisk hovedpine er inviteret med til, medmindre jeg presser mig selv. Men ét sted finder jeg dog smertelindring:

NATUREN

Naturen har en evne til ikke at stille krav, der er højt til loftet, der er ro, der er forandring og der er liv. Jeg har aldrig travet så meget i hele mit liv. Jeg har faktisk som Søren Kirkegaard engang så klog har sagt:


"Tab for alt ikke lysten til at gå: Jeg går mig hver dag, det velbefindende til. Og går fra enhver sygdom; jeg har gået mig mine bedste tanker til. Og jeg kender ingen tanke så tung, at man jo ikke kan gå fra den, - når man således bliver ved med at gå, så går det nok"

Når jeg ikke traver, så laver jeg kaffe på min jetboil ,og nyder den under et træ, ved vandet osv jeg har også en trangia hvor jeg kan lave padekager, suppe m.m. hvis overskuddet er til det. Men jeg holder uendelig meget af at hænge min hængekøje op imellem to træer og være tilstede..- AT VÆRE LIGE NU. 

I naturen oplever jeg at jeg trækker vejret dybere og stresser bedre af.


På instagram fandt jeg andre, der kæmper med kroniske smerter, heriblandt Søs @kroniske_farver og jeg aflurede hende.. ;-) for hvordan kan man finde glæden i en hverdag, som ikke blev som jeg havde regnet med. Det kan man, hvis man bevarer fokus på det der lykkedes, hvis man ikke slår sig selv oveni hovedet for ikke at kan det, man kunne og hvis man tør, tør miste fodfæste og så er opskriften også at finde noget der driver en. For mig er det naturen og dets muligheder, fællesskab med andre kroniske smerteramte, dialog, ærlighed og åbenhed.


Med denne blog vil jeg dele mine mestringsstrategier, mine drømme, mine tanker og mit håb. Jeg vil forsøge at holde fokus på de ting der lykkedes og jeg håber jeg kan inspirere andre til at turde åbne op og dele så man ikke sidder med følelsen af at være ensom. Jeg vil rigtig gerne inspirere til muligheder for smertelindring i naturen og vil forsøge at bruge egne erfaringer, - nemme og simple løsninger.

Jeg håber du vil læse med.


Tak fordi du læste med

Kh Anja Eleonora Kjær

Du er velkommen til at dele mit blogindlæg. Husk kildeanvisning. Fotos er mine. Spørg hvis du gerne vil låne  • Om denne blog

Synes godt om

Kommentarer

Marie
Marie ,
Jeg lever selv med kronisk hovedpine 24/12. Jeg har haft det i 10 år nu, så jeg har prævet ALT!!!! Det er altid svært at vågne Op til endnu en dag, hvor det først du mærker er SMERTE 🤯😪😨 Jeg bor i Silkeborg, og er frisk på at mødes til en lille gåtur og snak hvis du er klar? Jeg hedder Marie og er 33 år. Min mail er: mlhundstrup@gmail.com
Kronisk_rebel
Kronisk_rebel,
Hej Marie. Åhh det forbandede hovedpine. Det er så uforudsigelig. Jeg gemmer din mail og så ka vi skrive ved om en gå tur. Lige nu er sommerferien en udfordring når drengene er hjemme hver dag😅 men det kunne være rigtig hyggeligt. Håber du får en dejlig ferie. Kram Anja.
nouw.com/kronisk_rebel
IP: 82.99.3.229